Čtyři packy, malý čumáček, dvě ouška a jeden ocásek. Oči, které na Tebe hledí s radostí, když ji k sobě přitiskneš, všechny útrapy se od Tebe oprostí.

Co je to?

Ano, přece kočička!

krásná kočka

Kočka domácí:

Řekneme si něco o tom, kdo ta kočka vlastně je.

Málokdo ví, že kočka domácí je domestikovaná kočky plavé. Kočka plavá je již dlouhou dobu pro člověka blízkým přítelem.

Je to výborný lovec, ačkoliv mnoho kočiček hodně zdomácněla a čeká na potravu pouze od páníčka a od lidí, které svýma očima uhrane k dojetí a rozplývání se.

Kostra kočky tvoří 244 kostí a 512 svalů. Člověk by ani neřekl, že se toho do ní tolik vejde, že? Rozkošná tlamička kočky obsahuje 30 zubů, ale spočítat byste je sami určitě nechtěli. Vidět kočku, která opravdu drží s otevřenou tlamou je asi zázrak. Pokud se tedy nejedná o chovné kočky. Ti musí držet, aby si je posuzovatel mohl pořádně prohlédnout a zhodnotit její stav.

Kočka vyzařuje především svým výborným sluchem. Je schopná rozpoznat kde se zrovna něco šustlo a jestli je ten zvuk známí či nikoliv.

Koťátka se rodí slepá a otevírají oči až cca 10. den. Zatím sají mateřské mléko od maminky, aby krásně rostla a nabírala sílu.

dvě koťátka

Milovníci koček jsou po celém světě. Kdo by si nezamiloval jejich huňatý kožíšek a krásné oči. Kočky ale dokážou být také velice zákeřné a nevěrné. Říká se, že kočky, které žijí pouze doma mají větší sklony k tomu, aby se stali nevrlými s touhou po samotě. My si ale myslíme, že je to kus od kusu. Máme tu kočičky, které se rádi mazlí v každém věku a ať jsou kdekoliv a také naprostý opak. Shodneme se ale na tom, že mít takového úžasného parťáka do pohody i nepohody by potřeboval každý. Věrný přítel, který Vás vyslechne, přitulí se, zavře oči a spí Vám v náručí.

Kočičky máme i beze srsti sté a říkají si sphynx. Takové kočky buď nenávidíte anebo milujete! My patříme do té skupiny, co i bez srsti kočičky milují. Jsou vhodné pro alergiky, a to je ohromnou výhodou.