Už jste někdy ochutnali sójové klíčky? Že ne? V tom případě děláte velkou chybu, protože jsou opravdu chutné, křupavé a maximálně šťavnaté a ve své kuchyni je můžete směle využít na mnoho způsobů. Nicméně pouze o to zde nejde. Také je dobré vzít na vědomí, že se jedná o vitamínovou bombu, která vašemu tělu jednoznačně výrazně prospěje, a to o to více, pokud se jedná o zimní anebo časné jarní měsíce roku, kdy je o běžnou čerstvou zeleninu nouze. A jistě uznáte, že je mnohem lepší konzumovat čerstvé sójové klíčky v přirozeném stavu, než umělé vitamínové preparáty z lékárny, které jsou ještě ke všemu pekelně drahé.

bílé hlízy

Jistě nyní uvažujete nad tím, jak byste se mohli k takové bohaté úrodě křupavých klíčků dostat. Stejně tak jako všechno koupíte i sójové klíčky ve velkém marketu. Nicméně je možné pochybovat o tom, jak moc budou čerstvé, a tedy jak moc vašemu zdraví prospějí. Sójové klíčky je možné běžně koupit i v konzervované podobě jako nakládanou zeleninu. Jedná se o chutnou lahůdku, ale je potřeba si uvědomit, že právě tepelná konzervace zbavuje jídlo většiny obsažených vitamínů. Navíc je zde ještě jeden snazší a mnohem levnější způsob, jak si zmíněnou pochoutku dopřát.

polévka s rýží

Udělejte to jednoduše tak, že si ve specializovaném obchodě koupíte sójová semena, která necháte naklíčit. Klíčení semínek a následná konzumace mladých výhonků rostlin je ideální způsob, jak se zásobit čerstvou zeleninou i v zimních měsících roku anebo klidně po celý rok.

Jestliže nechcete nad celým procesem příliš přemýšlet a chcete si pěstování výhonků co nejvíce usnadnit, tak je pro vás nejlepší, když si zakoupíte rovnou celou sadu na pěstování klíčků, která zahrnuje právě zvolená semena rostlin, jejichž výhonky chcete konzumovat, a také vhodnou nádobu na klíčení.

sladký meloun

A možná vás překvapí, jak je celý pěstební proces rychlý, neboť od začátku až dokonce netrvá déle než několik dnů.